Information

Besökare på Ångrike

Vi har haft besök av några maskinintresserade motorcyklister. De är på besök i Torsbytrakten och hade trotsat det dystra vädret för att göra lite sightseeing.
Efter en titt på ångsågen och ett trevligt samtal fortsatte de sin färd.

Ny Ångdag 18 Augusti

Vi kommer att arrangera en ångdag då vi kör hela sågverket. Det kommer även att finnas möjlighet till förfriskningar samt förhoppningsvis fler aktiviteter.

Håll ett öga på hemsidan så uppdaterar vi med mera information så snart vi kan.

Ångdagen pågår från 10.00 till 14.00.
Sågning av timmer kl 11.00, 12.00 och 13.00
Visning av maskinerna.
Gamla fordon visas.

En film från förra ångdagen finns här:

Renovering av bryggan startad

Arbetet med upprustning av ångbåtsbryggan har påbörjats. Trädäcket är ca 20 år gammalt och är i dåligt skick.

Med hjälp av frivillig arbetskraft och ett välkommet bidrag från Torsby kommun till en del av materialet, så har vi försökt hålla kostnaderna till ett minimum. För att vara säkra på att resultatet blir bra, har vi dock anlitat en byggfirma för snickeriarbetet.

Efter en veckas arbete är nu bryggan klar att brukas igen. En nyhet är att det nu finns belysning vid bänkarna på bryggans kortsidor.

Kraftiga bjälkar under trädäcket
Utläggning av nytt trädäck
En bit på väg…
Bara inkoppling av lamporna kvar.
Belysningen monterad och inkopplad.

Svenska Rallyt 2018

Det var återigen en lyckad sporthelg 15-18/2 när Rally Sweden kördes med Torsby som centralort. I år hade vi massor av snö, upp till 1 meter, och massor av publik. Det blev belgisk seger i huvudklassen WRC och japansk seger i WRC2. I det historiska rallyt (SAAB V4, Volvo 240, Ford Escort mm) segrade Kenneth Tomasson från Torsby i en 4-hjulsdriven Mazda 323.

Även i år hade vi besök av ett 20-tal personer från cateringfirman Bröderna Olsson från Arvika.  De var mycket nöjda med boendet.